Ezerarcú Dél-Toszkán tájakon- nyaralással 7 nap/6 éj 3

Olaszország / Toszkána
2018.09.15 - 2018.09.21

112 305 Ft
+ 17400 Ft Kötelező költségek

Foglalás

Ellátás

Reggeli

A tartózkodás hossza

7 nap

Utazás módja

Busszal

Út azonosítószáma

1218217

Címkék: , , .
 • Kategóriák:
 • Termékleírás

  Hivatalos ismertető

  Időpont ID száma: 131 101 586

  • Rövid ismertető

   A kéklő tenger és a sokszínű kirándulások ötvözetét ajánljuk programunkon!
   Toszkána tengerpartja a legszebbek közé tartozik, környezete pedig sok ismeretlen kincset rejt. Bejárhatjtuk a toszkán táj legelbűvölőbb, festői középkori településeit, hajóval pedig felfedezhetjük a közeli szigeteket is.
   A finom ételek, a gazdag látnivalók, a környék különleges természeti adottságai, mint a Saturnia hőforrás, egyedülálló és remek kikapcsolódást ígérnek. Mind a tenger szerelmeseinek, mind a kulturális élményt kedvelőknek felejthetetlen élményeket tartogatunk! Mindezek mellett a szálláshelyünk közvetlenül a tengerparton található!

  • Utazás

   légkondicionált autóbusszal (WC, videó).

  • Szállás


   Village Golfo degli Etruschi –
   3*-os üdülőtelep Orbetello (Maremma)
   közvetlen tengerparti, strandszervíz és Wi-Fi az árban!

   A szálláshely 2-3-4 személyes elhelyezést biztosít légkondícionált, kényelmes, modern berendezésű, fürdőszobás bungalókban, melyek alapterülete kb.26 m². A kétszemélyes hálószobához egy kis nappali tartozik TV-vel és hűtőszekrénnyel, és mindegyik bungalónál kültéri pihenősarok is található.
   További információk: ITT!
   Videó a szálláshelyről: ITT!

  • Ellátás (krt)

   reggeli, felár ellenében vacsora (kötelező)- vacsorához ajándék ital (víz, bor)

  • Fel- és leszállási lehetőség

   Ingyenes: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
   További vidéki felszállási lehetőségek felár ellenében:
   Debrecen- Nyíregyháza- Miskolc: 8 990 Ft/fő oda-vissza
   Eger- Gyöngyös: 7 590 Ft/fő oda-vissza

  • Időpontok


   7 nap/6 éj
   2018. 09.15-21. (szombat/péntek)
   oda-vissza nappali utazás

  • Program


   KEDVCSINÁLÓ VIDEÓK:
   Saturnia hőforrás: ITT!
   Halott város: ITT!
   Szépséges szörnyetegek világa: ITT!
   1. nap: Budapest-Maremma
   Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, folyamatos utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel. Érkezés Maremma-ban található szálláshelyünkre a késő esti órákban.
   2. nap: Hajókirándulás Giannutri és Giglio szigetekre fürdőzéssel
   Szabadprogram, vagy egész napos hajókirándulás a toszkán szigetek kisebb gyöngyszemeihez (Ár hajójeggyel és ebéddel: 49 EUR/fő). Reggeli után Argentario/Porto San Stefano kikötőjébe érkezünk. Az elragadó kikötő a Monte Argentario- félszigeten található, egy kis út köti össze a szárazfölddel. A menetrendtől függően szabadidő a városkában. A legenda szerint, amikor Vénusz kikelt a tengerből, a nyakláncáról lepergett hét gyöngy, ebből lett a hét toszkán sziget, köztük Giannutri és Giglio-szigete is, melyeket a hajókirándulás alatt célba veszünk. Giannutri félhold alakú kis szigete a legdélebbi a hét toszkán sziget közül és szigorú természetvédelmi felügyelet alatt áll. Látogatása csak szervezett formában történhet, állandó lakosainak száma mindössze 20 fő. Sétálunk a parti sétányon, majd fürdési lehetőség a partszakasz egyik elragadó öblében. Visszatérünk a hajó fedélzetére és elfogyasztjuk ebédünket, mely a fenséges tenger gyümölcseit is tartalmazza. Továbbhajózunk a „Liliom-sziget” néven ismert Giglio-szigetére, ahol Olaszország egyik legtisztább tengervizű partszakasza vár minket, a vidék 90%-a a mai napig érintetlen. Meglátogatjuk a Castello negyedet, majd lehetőség lesz szabadidőre, strandolásra is.
   3. nap: Viterbo- Bagnaia: Villa Lante- Halott város: Bagnoregio
   Ezen a napon is választhatnak, hogy a tengerparton pihennek, vagy velünk tartanak egy igen tartalmas és egyedülálló látnivalókat ígérő, egész napos fakultatív programra (Ár: 35 EUR/fő). Reggeli után Lazio tartomány felé vesszük utunkat, a Bolsena-tó partján utazunk, melyet ősi kis falvak vesznek körbe. A középkori városfallal körbevett Viterbo-ba érkezve, megcsodáljuk a monumentális pápai palotát és a székesegyházat. A városnézés után a közeli Bagnaia fenséges vidékére utazunk, ahol a festői, reneszánsz Villa Lante-t látogatjuk meg. A villa épülete lenyűgöző, egyedülálló parkkal van körülvéve, mely gyönyörű példája a késő-reneszánsz olasz kertépítésnek. Napunkat egy időutazással zárjuk az itáliai szellemvárosban, vagy más néven a Haldokló városban, Bagnoregio-ban. Nincs látogató, aki ne ámulna el a felhők feletti település látványától, mely nem véletlen, hogy felkerült a világ száz legveszélyeztetettebb, fokozottan védendő műemléklistájára. A káprázatos környezetben megbújó, autóforgalomtól elzárt, egykor nyüzsgő városkában ma már csak egy tucat ember él, megközelíteni csak egy romantikus, keskeny hídon lehet.

   4. nap: Középkori kisvárosok: Capalbio -Tarot Garden (Szépséges Szörnyetegek mesés világa)- Argentario félsziget –
   Grosseto: St. Lucia fesztivál
   Délelőtt szabadidő, fürdőzés, kora délután egy fantasztikus félnapos programra invitáljuk Önöket a környék egyedülálló látnivalóihoz (Ár: 25 EUR/fő). Elsőként az Argentario-félsziget csodás tájain utazunk: mesés partok és tájak mellett haladunk, elragadó városkákkal ismerkedünk, majd Capalbio-ban teszünk látogatást. A városka eldugott kis utcáin, bámulatos terein bandukolva a középkorban találjuk magunkat. Hihetetlen hangulatot árasztanak a kőépületek és a sikátoros kis utcácskák, amiket látni kell! A városka megtekintése után az itt található misztikus kertet vesszük célba. A 25 év alatt létrehozott Tarot Garden néven ismert, Gaudi által ihletett, káprázatosan színes szoborkertben a Tarot kártyák lapjairól készült hatalmas méretű szobrokat láthatjuk. Az itt található Szépséges szörnyek hatalmas élményt ígérnek azoknak is, akiket az ezoterikus világ nem érint meg. A kerámia-és tükördarabokkal borított figurák egy részének a belsejébe be is lehet menni, lépcsőkön és folyosókon át újabb és újabb részletgazdag apróságok tűnnek fel. Grosseto-ban a belvárosban a műemlékek közül kiemelkedik a Városháza palotája és a Dóm. A programunkat kiegészítve elvegyülünk az évente megrendezésre kerülő Santa Lucia fesztivál forgatagában, és csemegézhetünk az utcákra kitelepült árusok termékeiből és a rengeteg ínycsiklandó finomságból is.

   5. nap: Pitigliano- Sorano- Saturnia hőforrás fürdőzéssel
   Szabadprogram vagy egész napos fakultatív program a tufára épített városokhoz és a vidék egyedülálló hőforrásához, fürdőzéssel (Ár: 30 EUR/fő). A tufakiszögellés tetején álló, a Lente folyó völgyére néző Pitigliano Olaszország legszebb falvainak listáján szerepel. Épületei és zegzugos kis utcácskái szinte beleolvadnak a sziklákba, mintha azokból faragták volna ki őket. Végigsétálunk a meseszerű település tufába vájt útján a történelmi óvárosban, melyet az egykor itt élt zsidő közösség miatt kis Jeruzsálemnek is neveznek. A festői Sorano-t a toszkán Matera néven emlegetik. A sziklatetőre épült ékszerdobozban a panoráma lenyűgöző. Egyedi hangulatú sétánk során megnézzük palotáját, ahol szinte a középkorban érezhetjük magunkat. A város közepén magasodó teraszról a naplemente látványa egyedülálló, a lemenő nap fényében köszön vissza leginkább a városka meseszerű hangulata. Utunk az egyik legkülönlegesebb látványt nyújtó, több ezer éves múltra tekintő, meglehetősen kanyargós úton megközelíthető Saturnia hőforráshoz vezet. A fürdőt a rómaiak idejéből már említetik az írásos emlékek, később pedig a középkorban is rendszeresen használták. Megmártózhatunk a sziklákon lezúduló, természetes kőkádakban gőzölgő forrás közel 36 fokos vízében és élvezhetjük a víz gyógyító-és masszírozó hatását miközben a környező táj szépségében gyönyörködve lazítunk.
   6. nap: Szabadprogram a tengerparton
   Szabadprogram a tengerparton A mai napot a pihenésnek szenteljük. Kedvükre napozhatnak, strandolhatnak vagy barangolhatnak a szálláshely környékén, Orbetello-ban.
   7. nap: Maremma- Budapest

   Hazaindulunk, magunk mögött hagyjuk Toszkána csodálatos vidékét. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

  • Fantasztikus akció

   Kiránduláscsomag az egész hétre, 4 program: 139 EUR/fő helyett 125 EUR/fő
   Strandszervíz és Wi-Fi az árban!

  • Felárak és belépők


   Fakultatív programok (min. létszám: 25 fő):

   – Hajókirándulás Giannutri-Giglio: 49 EUR/fő
   – Viterbo-Bagnaia-Bagnoregio: 35 EUR/fő
   – Középkori kisvárosok-Capalbio- Grosetto: 25 EUR/fő
   – Pitigliano- Sorano- Saturnia hőforrás fürdőzéssel: 30 EUR/fő
   FANTASZTIKUS AKCIÓ!
   Kiránduláscsomag az egész hétre, 4 program: 139 EUR/fő helyett 125 EUR/fő
   Belépők ára összesen: kb. 20 EUR/fő
   – Bagnaia/Villa Lante: kb. 5 EUR/fő
   – Bagnoregio/ Haldokló város: kb. 2,5 EUR/fő
   – Capalbio/ Tarot Garden: kb. 7 EUR/fő
   – Saturnia hőforrás: kb. 5 EUR/fő

  • Minimum létszám

   35 fő.
   Figyelem: Társítási lehetőség!

  • A részvételi díj tartalmazza

   autóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar idegenvezetőt.

  • A részvételi díj nem tartalmazza

   baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (565 Ft/fő/nap) , útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő 12 éven felül), az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat és a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat (1,5 EUR/fő/nap).
   Szükséges útiokmány: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.

  A feltüntetett alapár csak a szoba, apartman, vagy stúdió teljes kihasználtsága esetén érvényes!

  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!