A rettenthetetlenek földjén

Egyesült Királyság (UK)
2018.08.25 - 2018.08.30

417 000 Ft
+ 72000 Ft Kötelező költségek

Foglalás

Ellátás

Félpanzió

A tartózkodás hossza

6 nap

Utazás módja

Kombinált

Út azonosítószáma

869020

Címke: .
 • Kategóriák:
 • Termékleírás

  Hivatalos ismertető

  Időpont ID száma: 135 277 665

  • Leírás

   Vad skót táj, a kilt szoknya és a skót duda

   Whiskylepárló bemutatóval és kóstolóval

   Vajon mi látjuk-e a Loch Ness-i szörnyet?

   Apátságok, vármaradványok, történelmi városok

  • Program

   1. nap: Budapest – Glasgow – Rosslyn-kápolna – Melrose

   Menetrend függvényében repülés Glasgow-ba. Érkezés után buszos városnézésre indulunk Skócia legnagyobb városába. A keleti városrész határánál fekszik a Szent Mungo katedrális, amely a legrégibb és legnagyobb épségben megmaradt középkori templom Skóciában. A város szíve a George tér a viktoriánus városházával és környékén több elegáns épülettel. A nyugati városrészben található a Kelvingrove Galéria, amely a második legnagyobb és leglátogatottabb művészeti gyűjtemény Nagy-Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatalmas épülete áll. Innen a skót határvidékre indulunk. Útközben megtekintjük a híres Rosslyn-kápolnát, majd továbbutazunk Melrose-ba. A város apátságát I. Dávid skót király építtette a XII. században. Ez Nagy-Britannia egyik legszebb apátsági romja, ahol titokban az egykori szentély falánál temették el Robert the Bruce bebalzsamozott szívét. Ezután felkeressük Sir Walter Scott hangulatos házát, mely festői környezetben, a Tweed-folyó mellett ékeskedik. Szállás Közép-Skócia.

   2. nap: Forth Bridge – St. Andrews – Glamis – Dunnottar – Aberdeen

   Reggeli után Firth of Forth tengeröböl mentén átkelünk a Forth folyó híres közúti hídján, ahonnan kiváló rálátás nyílik a XIX. sz. technikai bravúrjának tartott vasúti hídra, amelyet 2015-ben az UNESCO Világörökség részévé nyilvánítottak. Ezután Skócia gyöngyszemével, St. Andrews-zal ismerkedhetünk meg. Gyalogos séta során láthatjuk a csodálatos tengerpartot, mellette a középkori vár és katedrális romjait és a látványos golfpályákat. Megtekintjük az ország legrégebbi egyetemét is, ahova Vilmos herceg és Katalin hercegnő járt. Délután felkeressük a tündér- vagy kísértetkastélynak nevezett Glamis Castle-t, mely Nagy-Britannia egyik leghíresebb várkastélya. Itt nevelkedett gyermekkorában Elizabeth Bowes-Lyon, a jelenlegi angol királynő, II. Erzsébet édesanyja. Évszázadok óta baljós és tragikus események színhelye volt e kastély és állítólag sok a visszajáró szellem is. E különleges hangulatú helyszín után Aberdeen felé vesszük az irányt. Természetesen útközben a lélegzetelállítóan szép, meredek tengerpartra épült Dunnottar vár romjainál megállunk és idő illetve érdeklődés függvényében be is mehetünk. Szállás Aberdeen környékén.

   3. nap: Aberdeen – Crathes-kastély – Tomnaverie Stone Circle – Whisky lepárló

   Délelőtt Aberdeenben egy kisebb buszos városnézéssel kezdjük a napot, majd a XVI. században épült Crathes-kastély következik a programban. A bámulatos kastélykert több különleges virágnak és gyógynövénynek is otthont ad, és nyolc tematikus részre van osztva. Utunk következő állomása a több mint 4000 évvel ezelőtt épült Tomnaverie Kőtömb Kör, majd az elmaradhatatlan whisky lepárló üzem következik, ahol elmagyarázzák és bemutatják a gyártási folyamatot és a végén megkóstolhatjuk a hagyományos skót eljárással készült nedűt. Aki akar, vásárolhat is a termékekből. Szállásunk a Skót Felföldön lesz.

   4. nap: Inverness – Loch Ness – Fort William

   Reggel a Felföld fővárosában, Invernessben, városnézéssel kezdünk. A város a híres Loch Ness tó északi részén van. Ez a majd 300 méter mély tó adja a brit édesvízkészlet legnagyobb részét. Partján találhatók Skócia egyik legromantikusabb kastélyának, az Urquhartnak romjai. Innen csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre és a hatalmas égszínkék tóra. Talán felbukkan a messze földön híres szörny, Nessie. Ezt követően sétálhatunk egyet a Nessie központban, ahol emléktárgyakat vásárolhatnak. Folytatjuk utunkat Fort Williambe, ahol időjárás függvényében lesz lehetőség egy igazi fókanézéses hajókázásra. Szállásunk felé haladva áthaladunk a komor szépségű Glencoe-szoroson, amelyhez az ország történelmének egyik legvéresebb eseménye fűződik („glencoe-i mészárlás” 1692-ben). Szállásunk a Loch Lomond & The Trossachs Nemzeti Parknál lesz.

   5. nap: Loch Lomond – Stirling – Falkirk – Edinburgh

   Loch Lomond Nagy-Britannia legnagyobb víztömegű tava. Környéke népszerű kirándulóhely és ez Skócia első nemzeti parkja. Hajdanán itt bujkált a híres-hírhedt rablóvezér, Rob Roy. Kellemes sétára megállunk Luss városánál, amely egy festői szépségű régi bányaváros. A déli órákban Stirling vára következik. A Stirling Castle úgy építészetileg, mint történelmileg az egyik legnagyobb és legfontosabb vár Skóciában. Neve a skót függetlenségi harcokhoz kapcsolódik. 1297-ben William Wallace, a Rettenthetetlen, itt aratott fényes győzelmet az angolok felett. A területet Robert de Bruce király csatolta végleg Skóciához. A Stuartok idején épült újjá és vált királyi rezidenciává. Itt koronázták meg Stuart Máriát és keresztelték meg fiát, Jakabot. Ezután rövid megállót tartunk a Falkirk keréknél, mely a XXI. század technikai vívmányának tartott emelőszerkezet. Napunkat Edinburgh buszos városnézéssel zárjuk. A fővárosnak két része van; az Óváros, a maga szűk, sötét utcáival, és az Újváros, mely György-korabeli és elnevezése ellenére is már több mint 200 éves múltra tekint vissza. Gyönyörködhetünk a panorámában a Calton dombról, és láthatjuk a Holyrood palotát, mely a brit királynő hivatalos skóciai rezidenciája. Szállásunk Edinburghben lesz.

   6. nap: Edinburgh – Budapest

   Délelőtt meglátogatjuk a királyi várat, ahol a skót koronázási ékszereket is őrzik,majd szabadidő keretein belül rövid séta következik az Óvárosban, mely az UNESCO világörökség része. Kora délutáni órákban transzfer a repülőtérre, majd az esti órákban érkezés Budapestre.

  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!